perjantai 30. maaliskuuta 2012

Pikakanta ydinvoimaan

Osmo Soininvaara otti Vihreiden ydinvoimakannan jälleen käsittelyyn sanomalla, että puolueen pitäisi normalisoida suhteensa ydinvoimaan. Olen Soininvaaran kanssa sekä samaa että eri mieltä.

Mielestäni suhteen ydinvoimaan tulee olla normaali. Sitä pitäisi tarkastella hyötyjen ja haittojen valossa aivan kuin mitä tahansa muutakin energiantuotantotapaa. Tästä olen siis Soininvaaran kanssa samaa mieltä.

Erimielisyys on normalisoinnin vaatimuksessa. Tuntemani Vihreät nimittäin toimivat juuri, kuten Soininvaara toivoo. He, kuten minäkin, ovat päätyneet vastustamaan ydinvoimaa täysin rationaalisen päättelyketjun avulla. Minulle itselleni tärkein syy on ydinvoiman suunnaton kalleus. Rahat energiainvestointeihin kun ovat Suomessa rajalliset ja nyt on jo käytetty kuusi miljardia Olkiluoto kolmosen iisakinkirkkoon. Uskon että noille rahoille kannattavampi investointikohde olisi ollut uusiutuvan energian rakentaminen ja kehittäminen. Veikkaukseni onkin, että Olkiluoto kolme jää suomen viimeiseksi ydinreaktoriksi.

Ydinvoiman vaarallisuus minua ei juurikaan huolestuta. En jaksa uskoa, että Suomessa laitos räjähtäisi tai terroristit ottaisivat sen kohteekseen. Ydinjätteen loppusijoituksen riskit ovat käsittääkseni vielä pienemmät. Ihminen ei tällä pallolla enää kovin montaa vuosituhatta tallustele ja sen jälkeen ydinkatastrofi ei pahemmin hetkauttaisi. Luonnonvalinnalle se toki voisi antaa uusia mahdollisuuksia :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti